de beste nieuwsservers & informatie over usenet

Provider Nieuwsservers

Extreme Usenet Pakketten

Alle provider nieuwsservers verzameld

Wat is een provider server?

Een provider server is een server waar je meestal gratis toegang hebt tot nieuwsgroepen. Het voordeel van een provider server is dat deze vaak gratis is. Nadeel is dat er meestal een limit is aan het aantal connecties en dat de retentie vaak kort is. Meestal niet meer dan 1 a 2 dagen.

Op deze website worden alle soorten nieuwsservers beschreven. Tevens kan je alle instellingen van de nieuwsservers hier vinden.

Nieuwsservers

Om te kunnen downloaden, moet je toegang hebben tot een nieuwsserver. De meeste internetproviders hebben een eigen nieuwsserver. Kijk op onze pagina met serveradressen om te zien of jouw provider ook een nieuwsserver heeft. Als je het adres van de nieuwsserver van jouw provider gevonden hebt, dan is deze stap succesvol afgerond.

Biedt jouw provider geen nieuwsserver aan, of is de kwaliteit heel slecht, dan kan je een abonnement nemen bij een payserver. Payservers zijn niet gratis, maar zijn vele malen beter (bijvoorbeeld qua snelheid, retentie en compleetheid van de bestanden) dan een nieuwsserver van een provider.

Nieuws Programma’s

Om te downloaden uit een binaries nieuwsgroep, heb je een nieuwsreader nodig. Oftewel: een programma dat een verbinding maakt met een nieuwsserver en de bestanden zal downloaden. Er zijn er meerdere en ze hebben allemaal voordelen en nadelen. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze hebben wij het volgende overzicht gemaakt: nieuwsreaders.