de beste nieuwsservers & informatie over usenet

NZB zoekmachines

Extreme Usenet Pakketten

Overzicht van enkele goede NZB zoekmachines

Op deze pagina noemen we een aantal goede NZB zoekmachines. Deze internetsites kun je gebruiken om binaries te vinden die in nieuwsgroepen gepost zijn. Als je een bestand hebt gevonden om te downloaden dan kun je met behulp van de zoekmachine een NZB bestand genereren en deze vervolgens openen met een nieuwsreader. De nieuwsreader zal dan zorgen voor het downloaden van de gewenste bestanden.

N.B. Onze site bevat uitsluitend algemene informatie over het gebruik van Usenet, nieuwsservers en nieuwsreaders. Wij plaatsen geen links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal op deze site. Bezoekers van deze site hebben hun eigen wettelijke verantwoordelijkheid voor wat betreft het downloaden en/of uploaden van bestanden via Usenet en/of het web.

NZBIndex

Eén van de betere NZB zoekmachines is NZBIndex. Deze site heeft een database met Usenet headers van 1000+ dagen. Het genereren van de NZB bestanden is eenvoudig.

Binsearch

Op Binsearch.info kun je Usenet posts zoeken die tot maximaal 1100 dagen oud zijn. Standaard worden de 400 meest populaire nieuwsgroepen doorzocht, maar er kunnen ook ruim 3000 andere groepen doorzocht worden.

NZB.cc

De site NZB.cc gebruikt een algoritme om te proberen de beste resultaten bovenaan te zetten. Er worden 3000 nieuwsgroepen geïndexeerd en de retentie is op het moment van schrijven 800 dagen. Er kunnen geavanceerde zoekopdrachten gebruikt worden om bijvoorbeeld te zoeken in een specifieke groep of naar de posts van een specifieke Usenet poster.

NZBFriends

NZBFriends heeft een retentie van 1000 dagen voor de geïndexeerde posts. Resultaten kunnen o.a. gefilterd worden op bestandsgrootte en ze kunnen gerangschikt worden op relevantie. Je kunt via de site ook browsen in de nieuwsgroepen.