de beste nieuwsservers & informatie over usenet

Handleiding Nieuwsservers

Extreme Usenet Pakketten

Een snelle Usenet inleiding

Snel beginnen

Onze handleiding is er voor gemaakt om zo snel mogelijk eenvoudig te starten met nieuwsgroepen en het downloaden van binaries. Het downloaden en delen van bestanden met nieuwsgroepen is zeer eenvoudig dankzij programma’s (newsreaders) die het downloaden van binaries volledig voor u uitvoeren.

Als u alles wilt benutten wat nieuwsgroepen te bieden hebben dan moet u over de volgende drie belangrijke dingen beschikken:

 1. Een goede nieuwsserver – dit is de plek op het internet waar nieuwsgroepen zich bevinden en waar je newsreader de bestanden zal downloaden. Met nieuwsservers als Extreme Usenet krijg je toegang tot deze nieuwsgroepen.
 2. Een newsreader – dit is het programma dat je zal gebruiken om bestanden te downloaden uit de nieuwsgroepen.
 3. Toegang tot een index site of usenet forum – dit is de plek waar u kunt zoeken naar bestanden om te downloaden.

Nieuwsservers

Het eerste deel begint met het aanmelden bij een nieuwsserver. De nieuwsserver is de plaats op het internet waar alle bestanden zich bevinden, een aantal goede mogelijkheden zijn:

 1. Giganews (gratis testaccount)
 2. YABnews
 3. POWERUSENET (gratis testaccount)
 4. usenet.net (gratis testaccount)
 5. Supernews (gratis testaccount)
 6. NewsGrabber
 7. Power Usenet

U kunt bij Giganews een proefaccount aanmaken waarmee u 14 dagen lang zonder limiet kunt downloaden. Ga naar Giganews kies het abonnement van uw keuze en klik op “gratis proef”. U hoeft voor de aanvraag van een gratis proefaccount alleen uw naam, emailadres en mobiele nummer op te geven. U krijgt een code via een gratis sms bericht waarmee u het proefaccount kunt activeren.

U ontvangt nĂ¡ activatie uw gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op de nieuwsserver via de mail.

Gebruik een goede newsreader

De onderstaande nieuwsgroep lezers zullen niet alleen de bestanden van de nieuwsserver downloaden, maar ook automatisch repareren en uitpakken. Zodat het moeilijke werk u uit handen word genomen. Enkele goede gratis nieuwsgroep lezers zijn:

 1. Alt.Binz
 2. GrabIt (Voor de onervaren gebruiker)
 3. SABnzbd+ (Voor de expert gebruiker)

Zoek de bestanden om te downloaden (NZB)

U vindt NZB bestanden met behulp van een NZB zoekmachine (een populaire site is NZBIndex.nl) of met behulp van de programma’s Spotnet of SpotLite. Een andere mogelijkheid zijn usenetforums en sites als FTD World.