de beste nieuwsservers & informatie over usenet

Gratis Nieuwsservers

Extreme Usenet Pakketten

Alle gratis nieuwsservers verzameld

Een nieuwsserver is een server die gebruikers in staat stelt nieuwsgroepen te lezen en er berichten te plaatsen. Nieuwsgroepberichten worden doorgestuurd naar gelinkte nieuwsservers, waardoor het bericht over nieuwsservers ter wereld verspreid wordt.

De meeste internetproviders bieden hun abonnees toegang tot hun eigen nieuwsservers aan. Daarnaast bestaan er nog een aantal openbare nieuwsservers, zowel gratis als niet-gratis.

Gratis Nieuwsservers

Om te kunnen downloaden, moet je toegang hebben tot een nieuwsserver. De meeste internetproviders hebben een eigen nieuwsserver.

Kijk op onze pagina met serveradressen om te zien of jouw provider ook een nieuwsserver heeft. Als je het adres van de nieuwsserver van jouw provider gevonden hebt, dan is deze stap succesvol afgerond.

Biedt jouw provider geen nieuwsserver aan, of is de kwaliteit heel slecht, dan kan je een abonnement nemen bij een payserver. Payservers zijn niet gratis, maar zijn vele malen beter (bijvoorbeeld qua snelheid, retentie en compleetheid van de bestanden) dan een nieuwsserver van een provider.